Kód: DS0376
Kód: DS0376
Vyzkoušejte náš originální, lahodný proteinový nápoj s čokoládovou příchutí. Zdrojem proteinů je oblíbený syrovátkový koncentrát, který vyniká vysokým obsahem bílkovin.
Vyzkoušejte náš originální, lahodný proteinový nápoj s čokoládovou příchutí. Zdrojem proteinů je oblíbený syrovátkový koncentrát, který vyniká vysokým obsahem bílkovin.
PROTEIN SUPREME + STEVIA & INULIN + LACTOSPORE®
Proteinový nápoj se sladidlem, 25 dávek, 750 g.
Nápoj obsahuje přírodní rozpustnou vlákninu inulin z čekanky, vitamín B6, kakaový prášek a jeho blahodárné účinky na organismus jsou podpořeny přídavkem probiotické kultury LactoSpore® obsahující kmen Bacillus coagulans.
Benefity nápoje:
Syrovátkový koncentrát WPC 80 (whey protein concentrate 80)
LactoSpore®
Probiotikum obsahující kmen Bacillus coagulans, který podporuje zdravé střevní prostředí a posiluje imunitní systém. Pomáhá při trávení a zlepšuje celkovou střevní mikroflóru (2).
Vitamin B6
Tento vitamín je zapojen do více než 150 biochemických reakcí, mimo své pozitivní účinky na nervový systém a imunitu přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a je klíčový pro správné fungování metabolismu bílkovin a glykogenu. Pomáhá také při tvorbě červených krvinek a přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání (3).
Složení 1 odměrky:
Jedna dávka nápoje obsahuje 18 g bílkovin, což odpovídá 36 % referenční hodnoty příjmu dospělé osoby. Dále obsahuje 1,71 miliard životaschopných bakterií Bacillus coagulans
Co jsou bílkoviny?
Bílkoviny neboli proteiny patří spolu se sacharidy a tuky do našeho každodenního jídelníčku. Neslouží primárně jako živina, ale doslova tvoří naše tělo a zastávají řadu životně důležitých funkcí. Bílkoviny se nacházejí v každé buňce, „plují“ v krvi a také tvoří orgány. Jsou hlavní složkou svalů, šlach, kostí, kůže a vlasů. Jejich funkce jsou rozmanité – zajišťují pohyb, přenášejí v těle nejrůznější látky (kyslík, hormony, vitamíny, železo...), jsou součástí enzymů, imunitního systému a také mohou sloužit jako zdroj energie. Jejich adekvátní příjem není radno podceňovat. Nedostatek bílkovin může vést k řadě zdravotních komplikací od únavy až po vznik vážnějších onemocnění. Nutno podotknout, že tělo si bílkoviny nedokáže skladovat do zásoby, tak jako to umí se sacharidy nebo tuky. I proto je pravidelný příjem proteinů velmi důležitý. (7)
REFERENCE:
1 Yu-Qing Qin, Liu-Yan Wang Xin-Yu Yang, Yi-Jie Xu, Gang Fan, Yan-Ge Fan, Jing-Nan Ren, Qi An, Xiao Li. Inulin: properties and health benefits. Food Funct. 2023;14(7):2948-2968.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36876591/
2 Jiang Cao a b 1, Zhiming Yu c 1, Wenyin Liu a b, Jianxin Zhao a b, Hao Zhang a b d e f, Qixiao Zhai a b g, Wei Chen. Probiotic characteristics of Bacillus coagulans and associated
implications for human health and diseases. Journal of Functional Food. Volume 64, January 2020, 103643.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464619305675
3 Kamilla Stach, Wojciech Stach, Katarzyna Augoff. Vitamin B6 in Health and Disease. Nutrients 2021 Sep 17;13(9):3229.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8467949/
4 David L Katz, Kim Doughty, Ather Ali. Cocoa and Chocolate in Human Health and Disease Antioxid Redox Signal. 2011 Nov 15;15(10):2779–2811.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4696435/
5 Jamil Ahmad, Imran Khan, Renald Blundell, Joseph Azzopardi, Mohamad Fawzi Mahomoodally. Stevia rebaudiana Bertoni.: an updated review of its health benefits, industrial applications and safety. Trends in Food Science & Technology. Volume 100, June 2020, Pages 177-189.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0924224420304593?via%3Dihub
6 Akibul Islam Chowdhury, Mohammad Rahanur Alam, M Maruf Raihan, Tanjina Rahman, Saiful Islam, Oumma Halima. Effect of stevia leaves (Stevia rebaudiana Bertoni) on diabetes: A systematic review and meta‐analysis of preclinical studies. Food Sci Nutr. 2022 Apr 24;10(9):2868–2878.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9469865/
7 Ledvina M. et al., Biochemie pro studující medicíny, 2009.