Kód: DA35281
Stlačení kávy je při přípravě espressa velmi důležité. Rovnoměrně upěchujete namletou kávu a dosáhnete tak správné extrakce a plné chuti kávy.
Stlačení kávy je při přípravě espressa velmi důležité. Rovnoměrně upěchujete namletou kávu a dosáhnete tak správné extrakce a plné chuti kávy.
Důležitou pomůckou každého baristy je tamper / pěchovadlo na kávu.
Správně by měla být káva stlačena silou cca 20 kg.
Náš tip: Pokud nevíš, jak taková síla vypadá, stačí na kuchyňský stůl postavit třeba domácí váhu a s tamperem v ruce se do ní opřít. Tak zjistíš, jak vypadá síla 20 kg 😉 Pokud kávu stlačíš menší silou, bude espresso vytékat příliš rychle/pokud stlačíš silou větší, bude espresso vytékat příliš pomalu.
Doporučují se tampery kovové (těžké). Při nákupu je také důležité vědět, jaký průměr má páka tvého kávovaru.
S hrdostí vám zaručujeme, že všechny naše produkty určené pro styk s potravinami splňují přísné normy a nařízení Evropské unie. Zavazujeme se k dodržování nařízení (ES) č. 1935/2004, (ES) č. 2023/2006, (EU) č. 10/2011 a dalších relevantních směrnic, které zajišťují, že naše výrobky jsou bezpečné a neohrožují vaše zdraví. Všechny naše produkty jsou testovány a certifikovány, aby splňovaly nejvyšší standardy bezpečnosti a kvality. Děkujeme, že nám důvěřujete a vybíráte si naše bezpečné a kvalitní výrobky.